Fransa bitki bazlı ürünlerde “biftek” ve “jambon” etiketlerini yasakladı

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Fransa'ya bitkisel ürünlere ilişkin getirilen yeni düzenlemede biftek, jambon gibi isimler yasaklandı. Kurallara uymayanlara 7 bin 500 avroya kadar para cezası verilecek.

REKLAM

Fransa'da hükümet, bitkisel bazlı ürünlerin etiketlerinde biftek ve jambon gibi geleneksel olarak et ürünleriyle bağlantılı terimlerin kullanılmasını yasakladı.

Resmi gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe giren düzenlemenin, et sektörünün “vejetaryen jambon” veya “vegan sosis” gibi terimlerin tüketicilerde neden olabileceği kafa karışıklığı konusunda uzun süredir dile getirdiği kaygılara yanıt verdiği öne sürüldü.

Ancak 27 Şubat Salı günü yayınlanan yönetmelik, düşük oranda bitki içeren “merguez sosisi” veya genellikle tavuk, hindi veya dana eti gibi beyaz et ve gibi malzemelerle doldurulan “cordon bleu” gibi ürünlere izin veriyor. etiketlerini korumak için jambon ve İsviçre peyniri. .

Yeni etiketleme sistemine uymayanlara verilecek ceza ise 1.500 euro olarak belirlendi. Ancak etiketlerde yapılan hatanın tüzel kişi olması durumunda ceza 7 bin 500 avroya çıkıyor. Kararnameye göre üreticilere, bu tür yaptırımlara maruz kalmadan mevcut stoklarını satmaları için bir yıllık ek süre tanınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir