“Gazze'ye giren insani yardım TIR'larının sayısı 500'e çıktı”

Türkiye'nin dokuzuncu yardım gemisiyle 3 bin 774 ton insani yardım, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mısır'ın El-Ariş limanına ulaştı.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen'in konuşmasından satırbaşları:


Gemimizi Gazze'ye mümkün olduğu kadar yakın bir yere demirledik.


Son 10 günde malzeme taşımacılığında büyük bir ivmelenme gözlemliyoruz. Gazze'ye giren tır sayısı günde 500 civarına çıktı.


10 gün öncesine kadar kamyon sıkıntısı vardı ve malları taşıyacak kamyon bulamazdık, bugün döngü çok hızlı ve kamyonlar bol ama malzemeler azalmaya başladı. Mısır Kızılayı, büyük bir bağışçı olmamız ve mükemmel bir işbirliğine sahip olmamız nedeniyle bize acil çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Acil olarak bize daha yoğun insani yardım gönderin, malzemelerimiz hızla azalıyor.” Dolayısıyla Türkiye'nin şu anda planlayıp burada teslim ettiği insani yardım gemisinin şifaya merhem olmasını diliyorum.


Bunların çoğu gıda maddeleridir. Kızılayımız mükemmel bir ihtiyaç değerlendirmesi yaptı. İç ihtiyaçları analiz etmek. Türkiye'de hazır gıda ambalajı hazırlayan firmalarımız var ve bu işi çok iyi yapıyorlar.

Burada önemli olan, Gazze'deki halkın bir veya iki yıl, hatta belki üç yıla kadar altyapı ve üst yapı yıkıldığı için insani yardıma muhtaç durumda olmasıdır. Türkler çok hassas, 3 bin 700 tonluk gemi getireceğiz dediğimde inanamadılar.

Ayrıntılar yakında…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir