PKK'lılar Avrupa Parlamentosu önünde polise saldırdı! Komşu ülkelerden de geldiler

Terör örgütü PKK/YPG'ye destek veren 150 kişilik grup, yerel saatle 12.00'de Lüksemburg Meydanı'nda AP'nin önünde toplandı. Örgütü simgeleyen kumaş parçaları ve Önder Öcalan'ın posterleriyle Türkiye karşıtı sloganlar atan grup, bir süre sonra şiddete başvurdu.

Grup, meydanı çevreleyen barikatları sökerek polise attı. Polis, kendilerine sandalye ve taşlarla saldıran terör örgütü taraftarlarına göz yaşartıcı gazla karşılık verdi.

POLİS TOMAS'IN MEYDANINI KAPATTI

Kısa sürede patlamaya daha fazla kişinin katıldığı görüldü. Güvenlik önlemleri artırıldı, çevik kuvvet ve TOMA'lar meydana girişleri kapattı. Bir süre slogan atmaya devam eden kalabalık, saat 13.30 sıralarında eyleme son verdi.

AA-20240325-34093468-34093460-TEROR_ORGUTU_PKK_YANDASLARI_AVRUPA_PARLAAMENTOSU_ONUNDE_TASKINLIK_YAPTI

Önce Brüksel'deki Türkiye Büyükelçiliği'nin bulunduğu caddeye, ardından Avrupa Birliği (AB) kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı'na yürümek isteyen söz konusu kalabalık, polisin engellemesiyle karşılaştı.

AA-20240325-34093468-34093441-TEROR_ORGUTU_PKK_YANDASLARI_AVRUPA_PARLAAMENTOSU_ONUNDE_TASKINLIK_YAPTI

NE OLDU?

Dün Brüksel'e yaklaşık bir saat uzaklıktaki Heusden-Zolder kentindeki sözde Nevruz kutlamalarından dönen PKK'lılar, yanlarında getirdikleri kumaş parçalarını taşıyarak Türk asıllı vatandaşların çoğunluğunun yaşadığı caddeden geçti. Terör örgütü PKK'yı simgeliyor. Araçlarında ise lider Abdullah Öcalan'ın posterleri yer alıyor.

Kentte yaşayan Türk asıllı vatandaşlar tepki gösterdi ve ardından kavga çıktı. Olaylar gece geç saatlerde kontrol altına alındı.Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Yerel seçimler 2024
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Aracını Diyarbakır'daki takımlara karşı sürdü!  Bakan Yerlikaya yeni gelişmeyi duyurdu ve tutuklandıAracını Diyarbakır'daki takımlara karşı sürdü! Bakan Yerlikaya yeni gelişmeyi duyurdu ve tutuklandı
Üzerinde tartışmak Cem Küçük ile Rasim Ozan Kütahyalı arasında “DEM Partisi” tartışması! “Ne büyük bir bilgisizlik israfı”
Ahmet Mahmut Ünlü hastaneye kaldırıldı!Ahmet Mahmut Ünlü hastaneye kaldırıldı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir