“Putin, Moskova'daki terör saldırısını Ukrayna ile ilişkilendirmeye çalışıyor”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajında ​​Ukrayna vatandaşlarına seslendi.

Zelenskiy konuşmasında Putin'in, dün başkent Moskova'daki “Crocus Belediye Binası” konser salonunda düzenlenen terör saldırısının faillerinin Ukrayna'ya kaçmaya çalıştıkları yönündeki iddiasını değerlendirdi.

Putin ve diğer Rus yetkililerin saldırıdan Ukrayna'yı sorumlu tutmaya çalıştıklarını ve daha önce de benzer tedbirleri aldıklarını kaydeden Zelenskiy, “(Ruslar) hep aynı yöntemleri kullanıyor.” Dedi.

Zelenskiy, Rus ordusunu Ukrayna'ya ve bu ülkede yaşayan halka karşı “terörist eylemler” gerçekleştirmekle suçladı.

Konuşmasında, “Yüzbinlerce teröristi Ukrayna topraklarına getirdiler, bize karşı savaşıyorlar ve kendi ülkelerinde ne olduğu umurlarında değil” dedi. Zelenskiy, açıklamasında Putin'i, Rus vatandaşlarını dikkate alıp onlara muhatap olmak yerine, Ukrayna'daki saldırı konusunu nasıl gündeme getireceğini düşünerek bir gün sessiz kalmakla suçladı.

Putin'in, Ukrayna'da ölen Rus askerlerinin hesabını Rus halkı kendisine sorana kadar bu durumu kendi lehine kullanacağını vurgulayan Zelenskiy, “Teröristler her zaman kaybetmeli, yaşamı gerçekten savunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


Moskova konser salonuna terör saldırısı

Dün gece silahlı kişiler Moskova'daki Crocus Belediye Binası konser salonunda terör saldırısı düzenledi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla lobide rastgele ateş açtığı görüldü.

Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında yangın çıkarken, kısa süre sonra çatı çöktü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı gerçekleştiren 4 teröristin de aralarında bulunduğu 11 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir