Azerbaycanlı sanatçı Salman Gambarov 5 Nisan'da ilk kez Türkiye'de olacak! – SANAT VE KÜLTÜR

Azerbaycanlı caz piyanisti, besteci ve aranjör Salman Gambarov, Türkiye'deki ilk konseriyle 5 Nisan'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

Azerbaycan modern cazının önde gelen grup liderlerinden Gambarov, yıllar içinde farklı müzik çeşitliliğiyle geniş kitlelerle buluşturduğu projesi Bakustic Jazz ile 5 Nisan akşamı saat 20.30'da CRR'de konser verecek. stil ve zenginlik repertuvarı. Konserde Gambarov'a vokalde Azerbaycanlı pop sanatçısı İlhama Gasımova, trompette Şenova Ülker, perdesiz gitar ve davulda Cenk Erdoğan, basta Fuad Jafar ve davulda İsgandar Alasgarov eşlik edecek.

Salman Gambarov, cazın farklı kültürler ve müzik tarzlarıyla ilişkisine dair ifadeler sunmayı kendine ilke edinmiş bir müzisyen. Bakustic Jazz ile önce cazın geleneksel kanadına giren, ardından post-bop'tan fusion ve modal caza doğru bir yol izleyen Gambarov, cazın farklı müzik türleriyle birleştiği projelerde sıklıkla yer alıyor.

Salman Gambarov, Türkiye'deki ilk konseriyle ilgili olarak dinleyicilerine şu mesajı aktarıyor: “Bilindik gelen her durumda, her zaman yeni ve bilinmeyen bir şeyler olabilir.”

Konser biletleri CRR ve Biletix gişelerinden 50, 100, 165, 200 TL değerlerinde satın alınabiliyor.

Salman Gambarov – Piyano

İlhama Gasimova – Vokal

Şenova Ülker – Trompet

Cenk Erdoğan – Perdesiz gitar, yaylı davul

Fuad Cafer – Bas

Isgandar Alasgarov – Davul

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir