Sanat baharı Nisan'da Çankaya'ya geldi – KÜLTÜR VE SANAT

Çankaya Belediyesi baharı etkinliklerle karşılıyor. Nisan ayında sanat merkezleri sergiler, atölyeler, tiyatro gösterileri ve konserlerle sanatseverlere zengin bir kültürel ve sanatsal program sunuyor.

Çankaya Belediyesi baharı renkli etkinliklerle karşılıyor. Nisan ayında kültür merkezleri sergiler, atölye çalışmaları, tiyatro gösterileri ve konserler gibi çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bülent Borluk'un “Aborijin Rüya Zamanı” sergisi bu ay ilk kez 1 Nisan'dan itibaren Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde başkentlilerle buluşacak. Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan ve en eski kültürel miras değerlerinden biri olarak kabul edilen Aborijin sanatı, 10 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek. Anadolu Görsel Sanatlar Derneği'nin 16 Nisan'da açılacak “10. Yıl” sergisi, 21 Nisan'a kadar aynı merkezde sanatseverleri ağırlayacak.

Fikret Otyam Sanat Merkezi Nisan ayında 2 sergiye ev sahipliği yapıyor. Nihal Martlı'nın 7 Mart'ta açılan “Her Şey Güzel” sergisi 7 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek; Küratörlüğünü Ece Akay, Uzay Çöpü, Zeynep Karabacak, Deniz Altay Kaya, Aykut Öz, Erinç Ulusoy, Kayahan Kaya, Şeyma Tüzül, Çağıl Ömerbaş, Evren Özesen'in yaptığı “Rota Yeniden Yaratılıyor” sergisi 19 Mayıs'a kadar açık kalacak. .

TURAN EROL'DA ÜCRETSİZ ATÖLYELER
Turan Erol Sanat Atölyesi, kendi öğrencilerinin yanı sıra eğitime dahil olmayan sanatseverlerin de katılımına olanak sağlayan atölye çalışmalarına devam ediyor. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek sanat atölyeleri, 3 Nisan'da Dr. Öğr. 17 Nisan'da Yrd. Dr. Havva Altun'un “Mise en Abyme” adlı eseri Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde katılımcılara ücretsiz olarak sunulacak.

23 NİSAN'DA ANİTPARK'TA KONSERLER
Çankaya Belediyesi, her yıl olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak Anıtpark'ta konser programı düzenledi. Çankaya Belediyesi Muammer Sun Müzik Atölyesi öğrencilerinden oluşan 1000 kişilik çocuk korosu saat 16.00'da sahne alacak. Türkiye'nin en büyük sanatçılarından Barış Manço'nun sevenlerinin kurduğu “Doludizgin Manço Projesi”, saat 19.00'da başkent halkına en güzel Manço şarkılarını seslendirecek.

Sanatçı Aylin Uysal Mergen de 3 Nisan'da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde piyano resitali verecek. Ücretsiz etkinlikte Sanatçı Mergen Sabahattin Ali Konferans Salonu'nda sahne alacak.

“BİR ANTAKYA HİKAYESİ”

Bilgin Neşe'nin yazdığı, Canser Dayanır'ın sahnelediği “Bir Antakya Hikayesi” oyunu, 19 Nisan'da Yılmaz Güney sahnesinde Çankayalılarla buluşacak. Tiyatro severleri hayalleri ve arzularıyla Antakya'ya yolculuğa çıkaran gösteri, sanatseverlerin beğenisine ücretsiz sunulacak.

Çankaya Belediyesi'nin nisan ayı kültür sanat faaliyetlerine ilişkin ayrıntılar,'https://kultursanat.cankaya.bel.tr/' adresinden ulaşılabilir; Etkinlikler Facebook, X ve Instagram sosyal medya hesapları “çankayaks”tan takip edilebilecek.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir